Przegląd rynku
Handel
Usługi
|
poleć stronę: Franczyza z siecią Intax
10.01.2008
078088097213.lom.vectranet.pl
|
Czy ktoś wie coś na ten temat?Czy warto?Jak się na tym wychodzi?Czy ktoś się tym zajmuje?Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
| |
10.01.2008
wimax3-64.telbeskid.com.pl
|
daj sobie lepiej spokój jeśli chcesz mieć spokojny sen każdej nocy |
| |
28.08.2008
net-d143.tpn.ceron.pl
|
właśnie wstąpiłem do sieci Intax i chciałbym poznać waszą opinię na jej temat , mam wątpliwości czy mogę spać spokojnie? |
| |
01.09.2008
ip-85-219-166-77.ibd.gtsenergis.pl
|
Witam, Jest na rynku tyle ofert partnerskich banków, więc nie ma po co pchać się w jakiś Intax, czy to firma nie pewna? - nie wiem, ale jako klient osobiście bym nie skorzystał, tyle w temacie. pozdrawiam |
| |
04.09.2008
cbx116.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Współpraca z intax hmm... współpracujemy z intaxem od kilku miesięcy. Mieliśmy punkt przez jakis czas niedaleko rynku(w niewielkim domu handlowym, otoczonym blokowiskami !) w miescie powyzej 50 tyś...klapa totalna, nawet na lizaka nie zarobilismy. Przenieśliśmy się 2 miesiące temu na główną ulicę handlową miasta (gdzie ruch jest bardzo duży) - lepiej, ale z przelewów nawet nie zarabiamy na opłatę licencyjną 200 + vat. Problemem nie jest fakt, że ludzie się boją przez takie agencje robić przelewy - tylko fakt, że jest bardzo duże banków, i ludzie wolą np. za raty płacić bezpośrednio w banku w którym mają raty - bo bez prowizji. Inni wolą robić przelewy przez internet - taniej ;), albo w swojej placówce gdzie mają konto bo są przyzwyczajeni. Więc dobra lokalizacja to nie wszystko - szczęście i jeszcze raz szczęścię (i to wielkie) potrzebne jest aby zarobić na chleb decydując się tylko na ten rodzaj działalności. Prowadzimy kilka różnych działalności w jednym lokalu, i tylko dlatego trzymamy umowę z intaxem aby zobaczyć czy zacznie zarabiać na siebie(ale wąpię abym odzyskał pieniądze zainwestowane w intax). Dodam, że punkty były reklamowane a mieszkańcy zasypywani ulotkami. Po kilku miesiącach mogę powiedzieć szczerze, że jak przeczytałem o przychodzie 12 tyś miesięcznie z intaxa, to myślałem że ze śmiechu padnę na ziemie. Intax jest świetnym rozwiązaniem dla okienek kasowych które są na rynku od kilku dobrych lat, gdzie mają stałych klientów i mogą naprawdę świetnie zarobić na tej współpracy (kto wie może i z 6-7 tyś na czysto) . Ale otwierając nowe okienko...szanse daje niewielkie na powodzenie takiego interesu. Dzisiaj jestem wściekły na siebie, że zdecydowałem się na zainwestowanie w intax. Bo wątpię abym odzyskał te pieniądze. Pewnie z końcem roku wypowiemy umowę... |
| |
15.09.2008
public-gprs55305.centertel.pl
|
Dzięki za opinię, kogoś kto jest w tym interesie-bardzo to cenne, bo oczywiście myśli się o tym zbyt optymistycznie. Też zastanawiam się nad tym INTAXem ...ale obiektywnie patrząc czy jeśli zrobi się to na osiedlu, na którym nie ma podobnej działalności a najbliższa poczta jest w centrum a potem jeszcze z jeden punkt gdzieś na innym osiedlu to może będzie to jakoś działać? i jakie są koszty współpracy z nimi? jak oni dbają o partnerów? przecież kto nie ryzykuje -ten nie ma. Chociaż w te 12tys. to też mi się niechce wierzyć :) Będę wdzięczna za podtrzymanie tematu. |
| |
16.09.2008
bzp54.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Co do punktu na osiedlu... punkt mieliśmy 2 km od poczty na osiedlu. Otoczonym blokowiskami, do tego był to lokal w domu handlowym (wydawałoby się że to idealne miejsce, ale cóż ;) ). Jak wcześniej wspominałem w tym domu handlowym mieliśmy także inną działalność wiec straty nie były druzgocące ;)
Może opowiem od początku o współpracy z INTAX-Em aby nakreślić wszystko ;)
Żona prowadziła działalność (usługi) i stwierdziliśmy, że jest miejsce na wprowadzenie dodatkowej niewielkiej działalności (aby coś dorobić przy okazji). Wyszukaliśmy INTAX-a, oferował dobre warunki współpracy (2500 zł + VAT za pakiet startowy) . Komputer mieliśmy jeden wolny, biurko też. Więc się zdecydowaliśmy. I tak w tym tkwimy licząc że może jednak zwróci się nakład.
Co do kosztów (na chwilę obecną): - Początkowe : ok.. 4 tyś (komputer, drukarka, czytnik kodów, ulotki 2000szt. (beznadziejne epokowo 5 lat wstecz), szyld (beznadziejny epokowo 5 lat wstecz) - Miesięcznie : 200 zł netto + VAT
Za przelewy: stała opłata za przelew jeden 0,21 zł. Sami ustalamy cenę za przelew, więc jest to dobre rozwiązanie. Pieniędzmi także zajmujemy się sami, więc mamy pewność, że nikt ich nie ukradnie i nie zwinie się z interesem.
Co do dbania o partnerów: hmmm jakby to powiedzieć… ZERO ZAINTERESOWANIA PARTNEREM, ZERO ! Szkolenie to kpina, omówienie programu i to wszystko. Ehh….
Pan Prezes na spotkaniu w Krakowie (jak Żona podpisywała umowę) uważał się za “Pana Wszechświata” i traktował nas z góry (już wtedy mogłem się kapnąć, że ich główny profil działalności to szukanie jak największej ilości partnerów i nabijanie kasy z nich za comiesięczną opłatę 200 + VAT). Na wyczyny Pana Prezes przymknąłem oko. Co do zainteresowania i opieką, na początku jak zaczęliśmy współpracować, poprosiłem aby wyliczyli mi ile mam zapłacić za licencję (bo 1 miesiąc był niepełny). Oddzwonili do mnie i podali kwotę. Później oddzwoniłem do nich z komórki na ten numer co mi się wyświetlił bo zapomniałem się spytać paru rzeczy. Pan Prezes odebrał i stwierdził “ Jakim prawem dzwonię na ten numer telefonu, jak to jest ich wewnętrzny “ no i stwierdziłem, że jest prawdziwym dupkiem. Ale jak już była podpisana umowa, to już Żona nie mogła się wycofać. O tyle dobrze, że z nimi nie mamy w ogóle kontaktu, bo wszystkie sprawy przelewów załatwia zewnętrzny operator bankowy (nie INTAX).
Ogólnie żałuję współpracy z nimi, bo mogłem zainwestować w coś innego pieniądze np. wakacje
Proszę także pamiętać że moja wypowiedź nie jest krytyczna (uważam że to świetny biznes - dla intaxa), opisuję wszystko obiektywnie i każdy na moim miejscu tak samo by to opisał.
Co do tego czy to będzie działać nie mogę się wypowiadać, znam swój przypadek i tyle, jeżeli ktoś to prowadzi i przynosi mu dochód a nie przychód! (satysfakcjonujący) gratuluje.
|
| |
wypowiedz się w tym temacie
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.
|
|