poleć stronę: Minibank rośnie
adresat
wpisz adres email odbiorcy
nadawca
wpisz adres email nadawcy
wiadomość
możesz dopisać coś do wysyłanej wiadomości

Forum do artykułu: Minibank rośnie

Minibank rośnie

2008-01-21

Od stworzenia w marcu 2007 roku sieci minibank uruchomiono 26 placówek agencyjnych. Za rok ma być ich ponad 10 razy więcej.

22.03.2008
88-199-249-102.tktelekom.pl

w minibanku nie ma co sprzedawać bo jest tam raptem 3 produkty i to niezbyt konkurencyjne więc tez nie ma na czym zarabiać. A koszty są spore.... Zyski z takiej działalności ma tylko BZWBK a nie agent.

23.03.2008
ip-91-193-199-2.enterpol.pl

uwielbiam takich desperatow ;]

polbank jest be, co sie nikt nie odzywa, bz jest zly bo zarabia tylko bank :-)

a placowke widzialem tylko na zdjeciu, o produktach nie wiem nic, a o tym co bedzie od 1 kwietnia tym bardziej :-)

29.07.2008
admu12.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam. Macie racje szkoda czasu na placówke minibanku. mają tylko jak wymieniliście wyzej 3 produkty konta wpłaty pozyczki bardzo dobry produkt lecz strasznie cienka prowizja na niej sie nie zarobi. lepiej rozejrzec sie za innym bankiem bo przy ich ofercie braknie wam na pensje dla pracowników jest to chy ba najgorsza z ofert  dla agentów.

29.07.2008
bjn193.neoplus.adsl.tpnet.pl

i co zamykasz ?

pozdrawiam

29.07.2008
admz59.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam.

Nie nie zamykam spróbuje przetrwac ale jesli miałbym otworzyc nastepna placówkę grubo się zastanowie i raczej nie otworze wole Getin lub BPH.

Minibank oferuje wsparcie marketingowe bzdura przyslą ci ulotki a ty je rozprawadż.a ulotki są tak pomyślane ze lepiej nie mówic

plakaty żenata super ogólne.

gadzety pare długopisów i balonów.

Brak reklamy w telewizji.

Mają bardzo dobre wpłaty sam ustalasz ceny idealne na punkt kasowy.

Mają świetnie rozwiązany system przyznawania kredytów praktycznie od razu masz odpowiedz i dobra przyznawalnośc. Lecz strasznie niska prowizja za kredyty Getin lub BPH daje od reki kilka razy większą prowizję za kredyt przy porównywalnych dla klienta kosztach kredytu i przy duzej konkurencji na rynku małe masz szanse na przetrwanie gdyż głownie zyjesz z kredytów, raczej nie masz szans na zatrudnienie pracownika bo on nigdy na siebie nie zarobi.

Mają tanie konto osobiste tzw ROR lecz  te konta nie mają zadnych opcji po prostu wpłaty i wypłaty nic więcej lecz mają przy wpływach 1000 zł miesięcznie oprocentowanie 5%. nawet nie mozna ustanowic zlecenia stałego.a o internecie zapomnij.

To są konta dla emerytów lub prostych pracowników którzy z nich korzystają na zasadzie wypłaty w bankomacie.

i na tym kończa się ich produkty.

uważam ze trochę za mało 

29.07.2008

akurat nie musisz mi mowic jak to wyglada ..... dobrze wiem :)

taki mały szczegoł, ze zarabia sie nie tylko na prowizji za przyznanie.... :)

mam jakies dobre przeczucie jesli chodzi o nowego dyrektora....

29.07.2008
admz195.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam.

Masz rację jest jeszcze prowizja za spłacane raty.

Lecz jak podliczysz wszystko to i tak wyjdzie dużo mniej niz prowizja z kredytu np. Getin lub BPH gdzie ci płacą od reki a tu musisz czekać na zapłate kilka lat.

. Ja też mam nadzieję ze nowy dyrektor szybko coś zmieni bo jak mówiłem cienko to widzę.

I podejrzewam ze agencje będą zmieniać szybko szyldy jak coś sie nie zmieni.

29.07.2008

ale kredyt jest duuuzo tanszy niż w BPH i w GetIn, na zdrowy rozum im drozszy kredyt tym wieksza prowizja.

30.07.2008
admr129.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam.

Nie jest tak do końca.

Kredyt w BPH jest porównywalny gdyz w BPH bierzesz kwotę netto a w Minibanku brutto.

Rata w Getinu jest o pare zł wieksza lecz przyznawalnośc o wiele wieksza.

W minibanku jest najszybciej odpowiedz jak i wysyłka do kliebta gotówki.

Najwiecej sprzedaje kredytów getinu.  

31.07.2008
admw185.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam.

Getin ma super reklame w telewizji sądze ze jak by minibank (BZWBK) puścił jakąśc  reklame w telewizji sprzedaż produktów była by kilkakrotnie większa.

Widze to po sprzedazy w placówce getinu i BPH teraz jest w BPH reklama lokaty i codziennie są klienci na lokate. 

06.09.2008

i jak sie podobaja nowosci ? :)

09.09.2008
adms172.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam.

Reklama  w telewizji jest fajna zobaczymy jak się przełoży na sprzedaż pożyczek.

Mam Nadzieje ze będzie dobrze.

20.09.2008
apn-77-113-124-228.gprs.plus.pl

Witam wszystkich!!!!!!!Mam zamiar otworzyć placówkę minibanku i w związku z tym może mi ktoś opisać na ile jest to opłacalne?a może ktoś chce współpracować?Proszę pisać na adres:wally0@amorki.pl

wypowiedz się w tym temacie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.

PROFIT system Sp. z o.o.
ul. Brązownicza 16, 01-929 Warszawa
telefon: (0-22) 560 80 20
faks: (0-22) 560 80 21
redakcja: (0-22) 560 80 30 do 35
reklama: (0-22) 560 80 50 do 52
doradztwo we franczyzie: (0-22) 560 80 40
księgarnia i prenumerata: (0-22) 560 80 22